Ο ΙΑΝΟΣ, με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας από την UNESCO ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία Διαγωνισμό Φωτογραφίας και Διαγωνισμό Διηγήματος, με θέμα «Η Αθήνα και το βιβλίο».

Ανακοίνωση νικητών του διαγωνισμού διηγήματος 2018 του ΙΑΝΟΥ, «Η Αθήνα και το βιβλίο»
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου – 8:30 μμ
ΙΑΝΟΣ – Αθήνα – Σταδίου 24

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:30 θα γίνει η ανακοίνωση των νικητών του διαγωνισμού διηγήματος. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα ανακοινώσει τα 50 καλύτερα διηγήματα που επιλέχθηκαν, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σε μία ειδική συλλεκτική συλλογή διηγημάτων των Εκδόσεων ΙΑΝΟΣ. Επίσης, στη βραδιά της απονομής θα διαβαστούν τα 10 διηγήματα με την υψηλότερη βαθμολογία.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη, τον ποιητή Κωνσταντίνο Μπούρα και το συγγραφέα Διονύση Μαρίνο, οι οποίοι θα ανακοινώσουν και το σκεπτικό επιλογής των νικητών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24), η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr, με την υποστήριξη της Streamia.

«Ο πρώτος λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος του ΙΑΝΟΥ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Όχι μόνο λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων αλλά κυρίως χάρη στην υψηλή ποιότητα των διηγημάτων που υποβλήθηκαν. Το κύρος του διαγωνισμού ενισχύθηκε από τη συμμετοχή διακεκριμένων κ δοκιμασμένων λογοτεχνών, κάτι που ενισχύει την «έσωθεν καλή μαρτυρία» τόσο των μελών της κριτικής επιτροπής όσο και των διοργανωτών του. Είμαι βέβαιος πως αυτός ο διαγωνισμός θα εορτάσει κάποτε τα 100 του χρόνια.»

– Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής

«Ένας διαγωνισμός διηγήματος δεν είναι μια Βαβέλ ετερόκλιτων φωνών. Είναι, πρώτακαικύρια, ένας ανοιχτός διάλογος με τις λέξεις, τους ήρωες και τις ιστορίες. Κάθε συγγραφέας που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό διηγήματος που διοργάνωσε η Αλυσίδα Πολιτισμού «IANOS», έστω και με τρόπο ασυναίσθητο, έτεινε το χέρι του στους άλλους διαγωνιζόμενους και στους δυνητικούς αναγνώστες. Κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος της λογοτεχνίας. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι – μόνο λάτρεις της γραφής. Ας χαρούμε όλοι τη γιορτήτων λέξεων.»

– Διονύσης Μαρίνος, συγγραφέας

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *