Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργανώνει στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, εκδήλωση με τίτλο: «Ο Γιάννης Ρίτσοςμελοποιημένος από τον Χρήστο Λεοντή» την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στη σκηνή «Δ. Σολωμός».

«Ο Γιάννης Ρίτσος μελοποιημένος από τον Χρήστο Λεοντή»
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου – 8:00 μμ
47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, σκηνή «Δ. Σολωμός»

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργανώνει στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, εκδήλωση με τίτλο: «Ο Γιάννης Ρίτσος μελοποιημένος από τον Χρήστο Λεοντή» την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στη σκηνή «Δ. Σολωμός».

Η ποίηση του Γιάννη Ρίτσου τιμάται στο Φεστιβάλ Βιβλίου με το «Καπνισμένο τσουκάλι» του Χρήστου Λεοντή. «Αυτά τα κόκκινα σημάδια στους τοίχους, μπορεί να ‘ναι κι από αίμα. Όλο το κόκκινο στις μέρες μας είναι αίμα…» Το ακούγαμε κάποτε στον δίσκο με τη φωνή του ποιητή και μετά σαν τραγούδι με την επική φωνή του Νίκου Ξυλούρη.

Στο Ζάππειο θα το ακούσουμε από τους Ιωάννα ΦόρτηΠάνο Μπούσαλη και Παντελή Θεοχαρίδη.

Ποιήματα του Ρίτσου θα διαβάσει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, από τη συλλογή «Επαναλήψεις», που είναι όλα αριστουργήματα, φιλοσοφικά και πολιτικά.

Ομιλητές:

Πιάνο: Νεοκλής Νεοφυτίδης, μπουζούκι: Στάθης Σαββίδης, κιθάρα: Μανώλης Ανδρουλιδάκης και Αντώνης Παπαγγελής, βιολοτσέλο: Μιχάλης Πορφύρης, μπάσο: Τέο Λαζάρου, ακορντεόν: Νίκος Παπαναστασίου.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Γιάννης Ρίτσος».

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο ποιητής και κριτικός, Κωνσταντίνος Μπούρας.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *