Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργάνωσε στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, εκδήλωση με τίτλο: «Ο ποιητής και συνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος» την Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στη σκηνή «Δ. Σολωμός».

«Ο ποιητής και συνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος»
Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου – 20:00
47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
σκηνή «Δ. Σολωμός»

Ξεχωριστή βραδιά η πρώτη Κυριακή του Φεστιβάλ, η οποία είναι η αφιερωμένη στον Διονύση Σαββόπουλο, μια εμβληματική μορφή του ελληνικού τραγουδιού, από τους κορυφαίους ποιητές του τόπου μας, που πάνω από όλα κατάλαβε πως η ποίηση πρέπει να τραγουδιέται. Ο Σαββόπουλος δεν έγραψε απλώς στίχους, έγραψε σπουδαία ποιήματα.

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΕΚΒ, «Το βιβλίο, κανόνες πλοήγησης στο πέλαγος του βιβλίου», ο Σαββόπουλος είχε την τιμητική του και απολαύσαμε στην οθόνη τη συζήτηση που είχε κάνει, πριν έναν χρόνο, με τον Γιώργο Χρονά.

Ομιλητές στην εκδήλωση: ο συγγραφέας Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, ο δημοσιογράφος Άρης Δημοκίδης, ο συγγραφέας Δημήτρης Καράμπελας και ο δημοσιογράφος Πέτρος Ευθυμίου.

Στη συνέχεια, ο ποιητής και συνθέτης, με τη συνοδεία της κιθάρας του και του πιανίστα Στάθη Άννινου, ερμήνευσε τραγούδια του.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο ποιητής και κριτικός, Κωνσταντίνος Μπούρας.

Γιατί και φέτος η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!

Περισσότερες πληροφορίες:

Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Τηλ: 210 3303942, 2103302523
Σελίδα στο facebook του ΣΕΚΒ
Facebook event του Φεστιβάλ
Media/Press kit

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *