Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας διοργανώνουν, στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, εκδήλωση με θέμα: «Μελοποιημένη ποίηση του Μανόλη Αναγνωστάκη από τον Μίκη Θεοδωράκη» την Τρίτη 04 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στη σκηνή «Δ. Σολωμός».

«Μελοποιημένη ποίηση του Μανόλη Αναγνωστάκη από τον Μίκη Θεοδωράκη»
Τρίτη 04 Σεπτεμβρίου – 20:00
47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
σκηνή «Δ. Σολωμός»

Ο ενορχηστρωτής της εκδήλωσης Σάββας Πατσαλίδης, προκειμένου να δέσει και θεατρικά η εκδήλωση, εισήγαγε και την αδελφή του Μανόλη, τη Λούλα Αναγνωστάκη. Ευτυχής συγκυρία να συνυπάρχει στην εκδήλωση και αυτή η μεγάλη κυρία του θεάτρου μας.

Θα προβληθεί από το αρχείο της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της σειράς «Η Περιπέτεια ενός ποιήματος», μελοποίηση ποιημάτων του Αναγνωστάκη από τον Θεοδωράκη.

Στην εκδήλωση του ΚΘΒΕ θα μιλήσουν για τη Λούλα, ο καθηγητής Θεατρολογίας στο ΑΠΘ Σάββας Πατσαλίδης, και για τον Μανόλη δύο επιστήθιοι φίλοι του, ο κορυφαίος ποιητής Τίτος Πατρίκιος και ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης.

Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, που ο Ορέστης του Ευριπίδη τους έφερε στην Αθήνα, θα ερμηνεύσουν σκηνές από το έργο της Λούλας και θα διαβάσουν ποιήματα του Μανόλη.

Σε ζωντανή συναυλία θα μας παρουσιάσουν μελοποιημένα, από τον Θεοδωράκη, ποιήματα του Αναγνωστάκη, ο Τάσος Καρακατσάνης και ο Γιάννης Θωμόπουλος.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο ποιητής και κριτικός, Κωνσταντίνος Μπούρας.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *