Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, εκδήλωση με τίτλο: «Ο Κ. Χ. Μύρης και οι μελοποιήσεις των ποιημάτων του» την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στη σκηνή «Διονύσιος Σολωμός».

«Ο Κ. Χ. Μύρης και οι μελοποιήσεις των ποιημάτων του»
Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου – 8:00 μμ
47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, σκηνή «Δ. Σολωμός»

Εκδήλωση για τον δάσκαλο πολλών γενεών Κώστα Γεωργουσόπουλο, τον Κ. Χ. Μύρη. Θυμηθείτε τον λόγο αυτόν, όπως τον καταθέτει στο σημαδιακό «Χρονικό» που έκανε με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και τους Νίκο Ξυλούρη και Μαρία Δημητριάδη: «Στον τάφο θα ’θελα, σαν θα πεθάνω, πως ήμουν δάσκαλος να γράψουν πάνω, και δίχως λάθη, παρακαλώ».

Κορυφαία ονόματα του πολιτιστικού μας γίγνεσθαι θα τιμήσουν έναν μεγάλο ομότεχνό τους: Ο γλωσσολόγος Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης και ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης.

Στη συνέχεια, στη  συναυλία που θα ακολουθήσει, ο Θανάσης Νικόπουλος με το πιάνο του μαζί με τους μουσικούς Γιάννη Γιοβάνη (βιολοντσέλο), Πλούταρχο Ρεμπούτσικα (ακορντεόν) και τη νέα ερμηνεύτρια Αναστασία Μαλανδρενιώτη ανέλαβαν να μας παρουσιάσουν τα ποιήματα του Μύρη που μελοποιήθηκαν από τους: Γιάννη Μαρκόπουλο, Γιάννη Σπανό, Ελένη Καραΐνδρου, Βασίλη Κουμπή και Θανάση Νικόπουλο.

Τέλος, θα προβληθεί από το αρχείο της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της σειράς «Η Περιπέτεια ενός ποιήματος», μελοποίηση ποιημάτων κορυφαίων μας ποιητών από κορυφαίους συνθέτες μας, με τίτλο «Πολλαπλές αποδημίες», σχολιασμένη από τον Γεωργουσόπουλο, σε ποίηση Γιάννη ΡίτσουΜανόλη ΑναγνωστάκηΓιώργου ΣεφέρηΝίκου ΓκάτσουΜάνου ΕλευθερίουΆρη ΑλεξάνδρουΓιάννη ΣκαρίμπαΤάκη ΣινόπουλουΆγγελου ΣικελιανούΚώστα Βάρναλη, Κ. Χ. Μύρη.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο ποιητής και κριτικός, Κωνσταντίνος Μπούρας.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *