Οι εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ παρουσίασαν στην αίθουσα του Κινηματογράφου «ΙDEAL», το βιβλίο του Θανάση Γεωργάρα«Έλα να μάθεις».

Το βιβλίο «Έλα να μάθεις».
Ο συγγραφέας Θανάσης Γεωργάρας.
Οι εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ.

«Το διάβασες; Πες τη γνώμη σου στο Bookia!»
Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Για το βιβλίο μίλησαν:

ενώ μαθητές του συγγραφέα έδωσαν μια διαφορετική νότα στην παρουσίαση, η οποία συνοδεύτηκε κι από άλλες εκπλήξεις.

Τα έξοδα της εκδήλωσης καλύφθηκαν με την αγορά βιβλίων από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ.

Εκτός από το βιβλίο «Έλα να μάθεις», υπήρχε η δυνατότητα επιλογής του βιβλίου «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή για παιδιά, σε τιμή προσφοράς 5 € από 12 €.

 Το βίντεο και το Live Streaming παρέχονται από τη σελίδα Facebook των εκδόσεων Κάκτος,με την υποστήριξη της Streamia και του Bookia.

Αθανάσιος Γεωργάρας, Έλα να μάθεις, εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ

Κάποτε, που ο Σωκράτης συναντήθηκε σ’ ένα σοκάκι με τον νεαρό Ξενοφώντα, του έκλεισε τον δρόμο με το μπαστούνι του και τον ρώτησε πού μπορεί να βρει κανείς καλά σανδάλια. Ο Ξενοφών δεν δυσκολεύτηκε να του απαντήσει. Στην ερώτηση, όμως, “πού γίνονται άνθρωποι καλοί και αγαθοί” δεν μπόρεσε να απαντήσει. Τότε ο μεγάλος σοφός τού είπε: “Έπου και μάνθανε”.

Ο δάσκαλος των αιώνων Σωκράτης δεν έπαψε στιγμή να απευθύνει σε όλους μας την ίδια παραίνεση. Αυτό που εξέλιπε είναι η προθυμία με την οποία ο Ξενοφών ακολούθησε τον διδάσκαλο.

Το παρόν βιβλίο γράφτηκε χάρη στους μαθητές μου της ΣΤ΄ τάξης του 40ού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών του σχολικού έτους 2017-2018, και προς χάριν των μαθητών όλων των “σχολικών ετών” του μέλλοντος, με τον ευσεβή πόθο να συντελέσει έστω και στο ελάχιστο στην αφύπνιση αυτής της προθυμίας. Και λέγοντας μαθητές, δεν εννοώ εκείνα τα δυστυχισμένα πλάσματα που ξαπλώσαμε στην προκρούστεια κλίνη του εκπαιδευτικού συστήματος και τους πριονίζουμε μεθοδικά πόδια και φτερά, αλλά εκείνους τους παίδας κάθε ηλικίας, οι οποίοι μετατρέπουν τον βίο τους σε μαθητεία. Και τέτοιοι άνθρωποι, αεί παίδες, είναι οι Έλληνες, δεδομένου ότι το πνεύμα δεν κάνει ρυτίδες.

Στους παίδας κάθε ηλικίας, λοιπόν, αφιερώνω το βιβλίο αυτό.
Θανάσης Γεωργάρας

Γεννήθηκε το 1961 στο Βουργαρέλι Άρτας, όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Στη συνέχεια φοίτησε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας, από την οποία αποφοίτησε το 1980, ενώ αργότερα μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο. Από το 1982 εργάζεται ως δάσκαλος σε δημόσια σχολεία της Αττικής, εκτός από έ­να χρόνο που υπηρέτησε στο Δημοτικό Σχολείο Βουργαρελίου και τέσσερα χρόνια στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Μεσούντας, τα οποία θεωρεί σταθμό στη σταδιοδρομία του.

Έχει ασχοληθεί κατά καιρούς με τη γελοιογραφία, το κόμικ, τον Καραγκιόζη, το θέατρο, το γράψιμο, τη σκηνογραφία και τις κατασκευές.

Παράλληλα ασχολείται με τη μουσική παίζοντας μπουζούκι και έχει συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού σε συναυλίες, μουσικές παραστάσεις και ηχογραφήσεις.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *