Οι εκδόσεις Αγγελάκη παρουσίασαν το βιβλίο της Κάλλιας Μ. Χυτήρογλου«Αθήνα, παράθυρο στο χθες… Τότε που οι φωτογραφίες ήταν ασπρόμαυρες».

Το φωτορεπορτάζ.
Τo βιβλίo «Αθήνα, παράθυρο στο χθες…».
Η συγγραφέας Κάλλια Χυτήρογλου.
Οι εκδόσεις Αγγελάκη.

Το βίντεο και το Live Streaming παρέχονται με την υποστήριξη της Streamia και του Bookia

Κάλλια Χυτήρογλου, εκδόσεις Αγγελάκης

Προβλήθηκε ένα ενδιαφέρον και περιεκτικό βίντεο με στιγμιότυπα της Αθήνας από την εποχή που άρχισε να διαμορφώνεται έως και σήμερα, την πλήρη αστικοποίησή της. Οι αφηγήσεις των συντελεστών έντυσαν το βίντεο δημιουργικά ολοκληρώνοντας την εικόνα της κάθε εποχής.

Κάλλια Χυτήρογλου, εκδόσεις Αγγελάκης

Συμμετείχαν και διάβασαν:

  • Βασίλης Καΐλας, Ηθοποιός, σκηνοθέτης
  • Σέβη Τσιλιγκρούδη, επιμελήτρια εκδόσεων

Κάλλια Χυτήρογλου, εκδόσεις Αγγελάκης

«Το διάβασες; Πες τη γνώμη σου στο Bookia!»
Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Κάλλια Χυτήρογλου, εκδόσεις Αγγελάκης

Ένα τραινάκι από τόμους με μαρτυρίες, ημερολόγια, επιστολές, χαρακτικά, χαρτογραφήσεις, ρετουσαρισμένα δελτάρια και επιβλητικές ελαιογραφίες ξεκινά το δρομολόγιό του. Η σχέση της Πόλης και της Κόρης της. Μια επικοινωνία του δαίμονα του τόπου με την ψυχή μου να ψάχνει. Ο λαβύρινθος του τσιμέντου θρυμματίζεται και σε μια αποξεχασμένη γλώσσα εξορκίζονται οι διαστρωματώσεις της Ιστορίας, ξύπνησαν …μνήμες, δίδαξαν άγνωστες πτυχές. Ο Χρόνος άνοιξε παράθυρα, ο Τόπος αποκάλυπτε και το Πνεύμα του δίδασκε…

«Ο πραγματικός περίπατος στην Αθήνα ξεκινά μέσα από λόγια και εικόνες που αποκαλύπτουν την παρακμή -απότοκο της Τουρκοκρατίας- αλλά και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την αναγέννηση της πόλης. Κάπου εκεί αρχίζει να ανθίζει και ταυτόχρονα γίνεται θεαματικά έκδηλη η αγάπη και η τρυφερότητα της Κάλλιας Χυτήρογλου γι\’ αυτή τη μικρή “ζαφειρόπετρα”. Βήμα-βήμα, η πόλη σηκώνεται στα πόδια της και η ομορφιά αρχίζει δειλά να ξεπροβάλλει…».
– Νικήτας ΚακλαμάνηςΑντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Η Κάλλια Χυτήρογλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είχε την τύχη να μάθει γράμματα κοντά σε καλούς δασκάλους. Απεφοίτησε από το κλασσικό τμήμα του Λυκείου “Η Αθηνά” του Γ. Ζηρίδη και πήρε το πτυχίο της από το τμήμα Διοίκηση των επιχειρήσεων της της ΑΣΟΕΕ.

Τη δεκαετία του ’80 έζησε στη Γερμανία, όπου είχε την ευκαιρία να μελετήσει, να καταγράψει και να αρχειοθετήσει αρχαία ελληνικά νομίσματα ιδιωτικών συλλογών. Οι πληροφορίες που έδιδαν οι οπισθότυποι και οι εμπροσθότυποι των νομισμάτων παράλληλα με τον πλούτο της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης διευκόλυναν την συλλογή του υλικού, απαραίτητου για την συγγραφή του παρόντος έργου.

Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ενώσεως Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές (Θωπείες ονείρου”, “Επιθυμίες φωτιά”, εκδ. Περγαμηνή), τέσσερα ταξειδιωτικά βιβλία “Ο Χιμαιροκυνηγός, περιπλανήσεις από το Βόσπορο έως το Αραράτ” – Α’ Πανελλήνιο βραβείο ταξιδιωτικής λογοτεχνίας – εκδ. Πιτσιλός, “Εσπερία Οδός, ταξιδιωτικό ημερολόγιο”, εκδ. Πιτσιλός, “Δρόμοι της Ανατολής, 5 ταξίδια – Ουζμπεκιστάν, Ινδία, Συρία, Μαρόκο, Ανδαλουσία”, εκδ. Αγγελάκη, “Μαθήματα Ιστορίας και Γεωγραφίας Ταξειδεύοντας”, εκδ. Αγγελάκη.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα για το αρχαίο νόμισμα και το χειροποίητο χαλί και έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους με ποιήματα και κείμενα. Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε με κείμενο και φωτογραφία σε περιοδικά ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος. Αφού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του εμπορίου εργαζόμενη στην οικογενειακή επιχείρηση, τα τελευταία χρόνια απασχολείται με το δημιουργικό κομμάτι και την γενική εποπτεία εκδόσεων.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *