Οι Εκδόσεις Πνοή και το Public, παρουσίασαν το μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη«Η φωνή μέσα μου».

Το φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο «Η φωνή μέσα μου».
O συγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης.
Οι Εκδόσεις Πνοή.

Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης, «Η φωνή μέσα μου», Εκδόσεις Πνοή

Για το βιβλίο και το συγγραφέα μίλησαν:

Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης, «Η φωνή μέσα μου», Εκδόσεις Πνοή

Αποσπάσματα διάβασε ο ηθοποιός-σκηνοθέτης, Κώστας Ζέκος.

«Το διάβασες; Πες τη γνώμη σου στο Bookia!»
Γίνε μέλος και βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης, «Η φωνή μέσα μου», Εκδόσεις Πνοή

Μία; Μόνο μία; Μακάρι, Θεούλη μου, αν υπάρχεις και μ\’ ακούς, μακάρι λέω, να ήταν μόνο μία. Αυτή η απαίσια, η μπάσα, η βραχνή, η υστερική, η άγνωστη και ταυτόχρονα τόσο γνώριμη φωνή, μακάρι να ήταν μόνο μία. Θα τη σκότωνα επί τόπου. Θα την είχα διώξει τώρα που μιλάμε. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται για τη δική μου φωνή. Η δική μου είναι όμορφη, μελωδική. Κάνει και για ραδιόφωνο. Δυστυχώς δεν είναι μία. Είναι πάρα πολλές οι φωνές που με βασανίζουν τα βράδια -πάντα μετά τα μεσάνυχτα με επισκέπτονται, ξέρουν τι κάνουν- και παρ\’ όλα τα χρόνια που έχουν περάσει, ακόμα άκρη δεν έχω βγάλει. Και τα χρόνια δεν είναι λίγα. Βρε λέτε να μην υπάρχει γιατρειά; Ποιος ξέρει…

Αυτό που ζω είναι για γέλια και για κλάματα. Η ζωή μου έχει μετατραπεί σε εφιάλτη ο οποίος μπερδεύεται με τους πραγματικούς εφιάλτες, αλλά σε κανέναν δεν το δείχνω, γιατί φοβάμαι. Αποφάσισα να τα εξομολογηθώ όμως. Όλα. Μεγάλη απόφαση πήρα, το ξέρω. Όχι για να το παίξω “ιστορία”, τύπου “κοιτάξτε με, έχω αυτό και ξεχωρίζω”, αλλά για έναν και μόνο λόγο. Να πείσω και τους υπόλοιπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση μ’ εμένα ότι δεν είναι μόνοι.

Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης γεννήθηκε στο “Αλεξάνδρας” το ’81. Μεγάλωσε στη Νίκαια με άλλα πέντε αδέρφια και δυο υπέροχους γονείς. Στην τρίτη τάξη του Δημοτικού άρχισε να δίνει παραστάσεις Καραγκιόζη κι έναν χρόνο μετά έγραψε την πρώτη του επιθεώρηση, την οποία και ανέβασε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας.

Σπούδασε υποκριτική στον Ίασμο. Έχει γράψει τέσσερις κωμωδίες: “Το Τελευταίο Botox”, “Τρεις Τρεις Εννιά”, “Δεν είμαι εγώ η Σταχτοπούτα” και την “Diva”. Τα τρία πρώτα παίχτηκαν με επιτυχία.

Όσο ζούσε στη Θεσσαλονίκη είχε μόνιμη στήλη στην εφημερίδα “Εγνατία”. Όταν επέστρεψε στη βάση του, άρχισε να γράφει τους “Μονολόγους” στην City Uncovered. Πολλά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Πολιτισμός Πολίτης, στο avmag.gr, στο mcnews.gr και στο koukidaki.blogspot.gr.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *