Οι εκδόσεις Επίκεντρο παρουσίασαν το βιβλίο του Ιωάννη Γρηγοριάδη«Ο Σίσυφος στην Ανατολή – 150 κείμενα και φωτογραφίες για την Τουρκία».

Το φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο «Ο Σίσυφος στην Ανατολή – 150 κείμενα και φωτογραφίες για την Τουρκία».
Ο συγγραφέας Ιωάννης Γρηγοριάδης.
Οι εκδόσεις Επίκεντρο.

Ιωάννης Γρηγοριάδης, Ο Σίσυφος στην Ανατολή, εκδόσεις Επίκεντρο

Για το βιβλίο μίλησαν:

Ιωάννης Γρηγοριάδης, Ο Σίσυφος στην Ανατολή, εκδόσεις Επίκεντρο

Αναφερόμαστε διαρκώς στην Τουρκία αλλά πόσα ξέρουμε γι’ αυτήν; Το ψύχραιμο βιβλίο του Ιωάννη Ν. Γρηγοριάδη αναλύει σε βάθος όλες τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές θρησκευτικές δομές του μεγάλου και άγνωστου γείτονα εξ Ανατολών.

– Πάσχος Μανδραβέλης, Δημοσιογράφος

Για όλους τους Έλληνες η Τουρκία φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα, αλλά παραδόξως λιγότερο πρόβλημα απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα και για εμάς τους ίδιους, αλλά και για τους Τούρκους. Είναι σημαντικό να μην πληροφορούμεθα γι’ αυτήν την μεγάλη γείτονα μόνον από Έλληνες ή μόνον από Τούρκους ή μόνον από τρίτους, αλλά κυρίως από Έλληνες οι οποίοι γνωρίζουν την Τουρκία, διότι ομιλούν τη γλώσσα και έχουν ζήσει ή εργασθεί εκεί. Εδώ έγκειται λοιπόν ένα μεγάλο τμήμα της προσφοράς των εξαιρετικών άρθρων του Ιωάννη Ν. Γρηγοριάδη: Oμιλεί και γράφει τουρκικά, διδάσκει σε τουρκικό πανεπιστήμιο και γνωρίζει πολύ καλά την τουρκική πολιτική και κοινωνία. Με λίγα λόγια είναι γνώστης από πρώτο χέρι των επιδιώξεων αλλά και των αγωνιών του γειτονικού μας Σίσυφου. Ας προσέξουμε λοιπόν όσα μας μεταδίδει.

– Κώστας Ι. Καρράς, Έλλην Συντονιστής, Ελληνοτουρκικό Φόρουμ.

Ο Ιωάννης Γρηγοριάδης είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μπίλκεντ στην Άγκυρα και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου διεθνών σχέσεων (Master of International Affairs) και πιστοποιητικού εξειδικεύσεως στις μεσανατολικές σπουδές (Advanced Certificate of Middle East Studies) από το School of International & Public Affairs (SIPA), Columbia University στη Νέα Υόρκη. Το 2005 ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διδακτορική του διατριβή στις πολιτικές επιστήμες στο School of Oriental and African Studies (SOAS), University of London. Έχει εργασθεί ως επιστημονικός συνεργάτης στα πανεπιστήμια Κολούμπια και Οξφόρδης, καθώς και στο Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP) στο Βερολίνο. Μεταξύ 2004-2009 δίδαξε στα Πανεπιστήμια Sabanci και Isik στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *