Το Public και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσίασαν στο Public Πειραιά, το βιβλίο της Σεμίνας Διγενή, «Κίτρινο Υποβρύχιο».

Παρασκευή 29 Μαρτίου – 7:00 μμ
Public Πειραιά

Για το βιβλίο μίλησαν, ο συγγραφέας, Χρήστος Χωμενίδης, και ο κριτικός κινηματογράφου στον AlphaTV και στην LIFOΘοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, ενώ η δημοσιογράφος του VICEΜελπομένη Μαραγκίδου, αναφέρθηκε σε όλα όσα την εντυπωσίασαν, διαβάζοντας το βιβλίο.

Στο μουσικό μέρος της παρουσίασης, η Πέννυ Μπαλτατζή, ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιώργης Χριστοδούλου, ο Στέλιος Βαμβακάρης, ο Νίκος Πλατύραχος, η Βίκυ Καρατζόγλου και η Λένα Αλκαίου.

Συντόνισε ο δημοσιογράφος και διευθυντής προγράμματος του Καναλιού ΕΝΑ 90,4 fmΠαναγιώτης Φύτρας. Ο Στέλιος Μπρατσόλης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Καναλιού ΕΝΑ 90,4 fm, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα διάβασαν, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Πέγκυ Τρικαλιώτη, η Κάτια Δανδουλάκη, η Γωγώ Μπρέμπου, η Ταμίλα Κουλίεβα, η Λένα Ουζουνίδου, η Λίλα Μπακλέση και η Ολυμπία Σκορδίλη.

Σεμίνα Διγενή στο πρώτο βιβλίο της γράφει για όλα αυτά για τα οποία δεν μίλησε ποτέ. Ένα απρόβλεπτο και συναρπαστικό κείμενο. Μια σύνθεση μεταξύ μαρτυρίας, ρεπορτάζ και μυθοπλασίας. Ζωή και καριέρα γεμάτες εξερευνήσεις κι αταξίες.

Η Σεμίνα Διγενή έρχεται @ Public Πειραιά

Επιβάτες του Κίτρινου Υποβρύχιου δεν είναι μόνο οι θρυλικές προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής που συνάντησε η συγγραφέας, αλλά και τα μέλη μιας παράξενης –υπαρκτής – ελληνικής οικογένειας, οι πρωταγωνιστές αδιέξοδων ερώτων και οι υπαίτιοι τραυμάτων που δεν έκλεισαν ποτέ.

Όλοι αυτοί, σε μια μαγική περιστροφική σκηνή, με ολοζώντανα τα παρασκήνια μιας ταραχώδους προσωπικής και δημοσιογραφικής διαδρομής, από το 1975 στις εφημερίδες κι από το 1982 στην τηλεόραση.

Ένα ντοκουμέντο, το αφηγηματικό νήμα του οποίου ξετυλίγεται με το «Yellow Submarine» των Beatles. Τα τραγούδια και η μουσική όχι απλώς δίνουν τον τόνο της αφήγησης, αλλά και συμβάλλουν μ’ έναν πρωτότυπο τρόπο στην εξέλιξή της.

Το Κίτρινο υποβρύχιο της Σεμίνας μάς περιέχει όλους. Υπερβαίνει την αυτοβιογραφική καταγραφή και χαρτογραφεί το κλίμα και την ατμόσφαιρα της Ελλάδας από τη «χαμένη άνοιξη» της δεκαετίας του 1960 στα ευφορικά 80’s, στην ευμάρεια των 90’s, μέχρι τους δαιδάλους της καταιγιστικής εθνικής μας κρίσης.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *