Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Little Tree Books & Coffee, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το European Union Prize for Literature (EUPL), παρουσίασαν το μυθιστόρημα του Νίκου Χρυσού, «Καινούργια Μέρα», που βραβεύτηκε με το EUPL 2019.

Ρεπορτάζ στο Bookia:
https://www.bookia.gr/index.php?action=Blog&post=7f4d33ab-22ac-486d-96d6-b789d61ea511

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η πρώτη παρουσίαση του έργου, μετά την τελετή βράβευσης του συγγραφέα στις Βρυξέλλες, έγινε σε ένα ατμοσφαιρικό βιβλιοφιλικό στέκι σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθήνας, ακριβώς πίσω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Μετά τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των ομιλητών, το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει το συγγραφέα να απαντάει σε ερωτήσεις αναπτύσσοντας τη στοχαστική του σκέψη σε κοινωνικά ζητήματα τα οποία διερευνά και με το έργο του.

Για το βιβλίο μίλησαν:
✅ Ερασμία-Λουίζα Σταυροπούλου, oμότιμη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, μέλος της κριτικής επιτροπής για το EUPL
✅ Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, συγγραφέας

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, Γιώργος Χουλιάρας, και o Daniel Ηutner, εκπρόσωπος της Ένωσης Βιβλιοπωλών, ενός εκ των τεσσάρων μελών της κοινοπραξίας που διαχειρίζεται τα βραβεία λογοτεχνίας EUPL με εκπρόσωπο στην Ελλάδα την Εταιρεία Συγγραφέων ως μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Συγγραφέων.
_________
👍 «Το διάβασες; Πες τη γνώμη σου στο Bookia!»
Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *