Οι Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ και το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου παρουσίασαν το βιβλίο του Δρ. Γιάννη Καραγιαννάκη«Οι αριθμοί …πέρα απ’ τους κανόνες».

Το φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο «Οι αριθμοί …πέρα απ’ τους κανόνες».
Ο συγραφέας Δρ. Γιάννης Καραγιαννάκης.
Οι Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ.

Θεσσαλονίκη:
Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου – 18:00
ΚΕ.Δ.Ε.Α. Α.Π.Θ.
 (3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη)

Facebook event

H ζωντανή μετάδοση (Live Streaming) έγινε με την υποστήριξη της Streamia.

Δρ. Γιάννης Καραγιαννάκης, «Οι αριθμοί ...πέρα απ’ τους κανόνες», Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ

Για το βιβλίο και την παιδαγωγική του προσέγγιση μίλησαν:

Δρ. Γιάννης Καραγιαννάκης, «Οι αριθμοί ...πέρα απ’ τους κανόνες», Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ

Το πρόγραμμα «Οι αριθμοί …πέρα απ’ τους κανόνες» αποτελεί μια καινοτόμα επιστημονική προσέγγιση, αλλά ταυτόχρονα κι έναν εύχρηστο πρακτικό οδηγό για τον εκπαιδευτικό, τον γονιό και τον μαθητή του δημοτικού, αλλά και μεγαλύτερων σχολικών τάξεων.

Συνδυάζοντας το βιβλίο και το διαδραστικό εποπτικό υλικό, το πρόγραμμα «Οι αριθμοί …πέρα απ’ τους κανόνες» εστιάζεται σε καινοτόμους τρόπους διδασκαλίας, που δίνουν σε κάθε μαθητή τη δυνατότητα να προσεγγίζει τους αριθμούς βιωματικά, χρησιμοποιώντας υλικά της καθημερινότητας (π.χ. νομίσματα, μεζούρα, τραπουλόχαρτα).

Δρ. Γιάννης Καραγιαννάκης, «Οι αριθμοί ...πέρα απ’ τους κανόνες», Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ

Στόχος των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται είναι η ανάδειξη της λογικής στην οποία βασίζονται οι έννοιες, οι διαδικασίες και οι κανόνες των Μαθηματικών, η κατανόηση και η εµβάθυνση των εννοιών, καθώς και της μεταξύ τους σχέσης.

Το πρόγραμμα «Οι αριθμοί …πέρα απ’ τους κανόνες» συνιστά ένα πολύ χρηστικό εργαλείο, καθώς απευθύνεται σε μαθητές που αγαπούν τα Μαθηματικά και θέλουν να εντρυφήσουν σε αυτά προλαμβάνοντας πιθανές δυσκολίες, αλλά και σε μαθητές που ήδη αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα Μαθηματικά και αναζητούν έναν γρήγορο και δομηµένο τρόπο για να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί σε προηγούμενες τάξεις.

Δρ. Γιάννης Καραγιαννάκης, «Οι αριθμοί ...πέρα απ’ τους κανόνες», Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε δωρεάν επιστημονικό σεμινάριο, µε εισηγητή τον Δρ. Γιάννη Καραγιαννάκη, µε θέμα:

Προλαβαίνοντας και Αντιμετωπίζοντας τις Δυσκολίες στα Μαθηματικά

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν πρακτικές τεχνικές διδασκαλίας: κατανόησης του δεκαδικού συστήματος (ακέραιοι & δεκαδικοί) πρόσθεσης, αφαίρεσης, πολλαπλασιασμού και διαίρεσης, κλάσματα, επίλυσης προβλημάτων.

▶ Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δρ. Γιάννης Καραγιαννάκης, «Οι αριθμοί ...πέρα απ’ τους κανόνες», Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ

Περιλαμβάνονται:

11 επανεγγράψιμες καρτέλες Δεκαδικό Σύστημα / Εκατοντάδες – Δεκάδες – Μονάδες / δέκατο – εκατοστό /Κλάσματα / Πυθαγόρειος πίνακας /Προπαίδεια / Πολλαπλασιασμός /Διαίρεση / Αριθμογραμμές / Αριθμογραμμή / Προβλήματα.

3 πλαστικοποιημένες εικόνες Δεκαδικό Σύστημα / Προπαίδεια / Έξυπνος Πίνακας & Αριθμοκάρτες.

Δρ. Γιάννης ΚαραγιαννάκηςΔρ. Γιάννης Καραγιαννάκης είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας (University of Malta), διδάσκων του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Έρευνας Επιστημών Ψυχολογίας του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβένης (Catholic University of Leuven).

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον χώρο των Μαθησιακών Δυσκολιών στα Μαθηματικά (ΜΔΜ) και, ειδικότερα, στη διερεύνηση του είδους (ειδικού ή γενικού γνωστικού τομέα) των δυσκολιών στα Μαθηματικά και στην ανάπτυξη επιστημονικά τεκμηριωμένων στρατηγικών αντιμετώπισης για μαθητές 8-18 ετών.

Έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα με αντικείμενο τις Μαθησιακές Δυσκολίες: DYSSpeLD (2010-2012), EUPALT (2011-2013) και EUSpLD (2014-2017). H δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε διεθνή ερευνητικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιαστεί σε πλήθος διεθνών συνεδρίων, σε αρκετά από τα οποία συμμετείχε ως προσκεκλημένος κεντρικός ομιλητής.

Έχει πολυετή εμπειρία στην αξιολόγηση μαθητών που αντιμετωπίζουν ΜΔΜ και στον σχεδιασμό παρεμβάσεων, και έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες ειδικούς και εκπαιδευτικούς σε διεθνές επίπεδο.

Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του τομέα των Μαθηματικών και του πρότυπου σχολείου για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες Eureka Leuven School του Βελγίου. Επίσης, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και συντονιστής της ακαδημαϊκής επιτροπής του European Dyslexia Association.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *