Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και ο ΙΑΝΟΣ παρουσίασαν το βιβλίο “Η επιστροφή”, της Πέρσας Κουμούτση.

Για το βιβλίο μίλησαν, η συγγραφέας-μεταφράστρια Αργυρώ Μαντόγλου και η συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας Χρύσα Σπυροπούλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Άνθρωποι που ασφυκτιούν σε συνθήκες, που γίνονται ολοένα και πιο αντίξοες και παράλογες. Περιχαρακωμένοι στον δικό τους μικρόκοσμο, στα προσωπικά τους τραύματα και πάθη, αδυνατούν να αντιδράσουν, και κατρακυλούν ολοένα σε έναν κόσμο δίχως νόημα. Κι αυτό είναι το δράμα τους. Οι µεταβάσεις από τον ένα τόπο στον άλλο είναι συντονισµένες με τα ιστορικά γεγονότα, και το ιδεολογικό υπόβαθρο των χαρακτήρων που συμμετέχουν στην ιστορία.

Τόπος η Θεσσαλονίκη και το Βερολίνο. Χρόνος: τέλος της δεκαετία του ‘30 (την εποχή της Μεταξικής Ελλάδας και της χιτλερικής Γερμανίας).

Θεσσαλονίκη, παραμονές του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου: Ο Αλέξανδρος επιστρέφει στη γενέτειρά του ύστερα από χρόνια παραμονής στο Βερολίνο καταβεβλημένος από τη ματαίωση των προσωπικών και επαγγελματικών του φιλοδοξιών. Η επιστροφή του θα σημαδευτεί από τη σύγκρουση και την αναμέτρησή του με τον αδελφό του και το κοινό τους παρελθόν.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *