Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσίασαν το βιβλίο του Δημήτρη Πιατά«Σινέ Λαύκος».

Το βιβλίο «Σινέ Λαύκος».
Ο συγγραφέας Δημήτρης Πιατάς.
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το βιβλίο αποτελεί ένα οδοιπορικό επιστροφής σ’ ένα εξοχικό σπίτι του 1875, στον Λαύκο Μαγνησίας, σ’ ένα χωριό μέσα στα χιόνια του χειμώνα.

Για το βιβλίο και το συγγραφέα μίλησαν:

  • Θανάσης Λάλας / δημοσιογράφος, εικαστικός,
  • Ιεροκλής Μιχαηλίδης / ηθοποιός, σκηνοθέτης
  • Θεόδωρος Ρουσόπουλος / Καθηγητής Επικοινωνίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου-πρώην υπουργός

Ο Δημήτρης Πιατάς έρχεται @ Public Café Συντάγματος

Οδοιπορικό επιστροφής σ’ ένα εξοχικό σπίτι του 1875, στον Λαύκο Μαγνησίας, σ’ ένα χωριό μέσα στα χιόνια του χειμώνα. Ριπές μνήμης, αποτυπώματα που χάνονται, επεισόδια ανολοκλήρωτα, ήχοι που σβήνουν. Μυθικά ονόματα με σημερινά επώνυμα.

Δημήτρης ΠιατάςΟ Δημήτρης Πιατάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Αμφιθεάτρου του Σπύρου Ευαγγελάτου. Συνεργάστηκε με το Ελεύθερο Θέατρο και την Ελεύθερη Σκηνή σε μια σειρά από επιτυχημένες επιθεωρήσεις. Ως θιασάρχης ανέβασε αρκετά κλασικά έργα, ελληνικά και ξένα. Ως πρωταγωνιστής έχει ερμηνεύσει ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε συνεργασία με μεγάλους θεατρικούς φορείς, όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή, και με αρκετά ΔΗΠΕΘΕ. Έχει λάβει μέρος σε ραδιοφωνικές και σε τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες. To “Σινέ Λαύκος” είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του, μετά το “Μηχανάκι, γκόμενα και αρχηγός” (1982) και το θεατρικό έργο “Ο καλός στρατιώτης Σβέικ” (1997).

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *