Το Public και οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσίασαν στο Public Café Συντάγματος, τον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ και το βιβλίο του, «Φωτιά στα Σαββατόπαχα».

Το φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο «Φωτιά στα Σαββατόπαχα».
Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.
Οι Εκδόσεις Πατάκη.

Αύγουστος Κορτώ, «Φωτιά στα Σαββατόπαχα», εκδόσεις Πατάκη

Ο συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο του, μία έμμεση αφήγηση για κοινωνικά θέματα καθημερινότητας, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη προσέγγιση σε αυτά μέσα από διαλόγους απλών λαΪκών ανθρώπων, την κατανόηση και την αγάπη που, κατά το συγγραφέα, πρέπει να κυριαρχεί σε οτιδήποτε.

Αύγουστος Κορτώ, «Φωτιά στα Σαββατόπαχα», εκδόσεις Πατάκη

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο χαρακτήρας της μάνας μέσω της οποίας ο συγγραφέας μιλάει για την ομοφυλοφιλία με τρόπο αφοπλιστικό, ακόμα και για τις νεότερες γενιές. Σε σχετική ερώτηση στο τέλος, σχολίασε ότι «ήθελε να δημιουργήσει την ιδανική μάνα για ένα ομοφυλόφιλο παιδί».

Αύγουστος Κορτώ, «Φωτιά στα Σαββατόπαχα», εκδόσεις Πατάκη

Μπορεί μια απλή σοκολάτα να κάνει θαύματα; Πόσο μαμόθρεφτος μπορεί να είναι ένας ενήλικας; Μπορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προκαλέσουν διαταραχές και πώς αντιμετωπίζονται αυτές; Τι συμβαίνει όταν ένας αλλοπρόσαλλος συγγραφέας αρχίζει να ξεχνάει; Πόση οργή μπορούν να πυροδοτήσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης όταν τίθενται υπό την κρίση ανώνυμωνσχολιαστών; Είναι η υψηλή μαγειρική το πρώτο βήμα για τον νευρικό κλονισμό; Κι είναι δυνατόν μια μακαρονάδα να σώσει μια σχέση;

Αυτά και άλλα φλέγοντα ερωτήματα της καθημερινότητας απαντιούνται στη νέα συλλογή ευθυμογραφημάτων του Αυγούστου Κορτώ, που μας θυμίζει για μια ακόμα φορά ότι το γέλιο είναι το μόνο αντίδοτο στο σκοτάδι που μας περιβάλλει.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *