Οι εκδόσεις Επίκεντρο παρουσίασαν στην 15η Διεθνή Έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης, το βιβλίο του Roger Scruton«Τρελοί, τσαρλατάνοι, ταραχοποιοί».

Το φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο «Τρελοί, τσαρλατάνοι, ταραχοποιοί».
Ο συγγραφέας Roger Scruton.
Οι εκδόσεις Επίκεντρο.

Roger Scruton, «Τρελοί, τσαρλατάνοι, ταραχοποιοί», εκδόσεις Επίκεντρο

Για το έργο του συγγραφέα μίλησαν:

Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης του Επίκεντρου και συγγραφέας, Πέτρος Παπασαραντόπουλος.

«Το διάβασες; Πες τη γνώμη σου στο Bookia!»
Γίνε μέλος και βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο ή γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Roger Scruton, «Τρελοί, τσαρλατάνοι, ταραχοποιοί», εκδόσεις Επίκεντρο

Το βιβλίο του Roger Scruton “Τρελοί, τσαρλατάνοι, ταραχοποιοί” αποτελεί μια συντριπτική κριτική της σύγχρονης αριστερής σκέψης. Εξετάζοντας τους συγγραφείς της Νέας Αριστεράς που κυριάρχησαν στον φιλοσοφικό δημόσιο διάλογο για πάνω από πενήντα χρόνια -Χομπσμπάουμ, Τόμσον και Μίλιμπαντ· Σαρτρ, Φουκώ και Ντελέζ· Αντόρνο, Λούκατς και Χάμπερμας· Γκράμσι, Μπαντιού και Ζίζεκ- ο Scruton επικρίνει τις ιδέες τους, αφού πρώτα επιχειρεί να εξηγήσει το έργο τους. Σε όλους τους παραπάνω διανοητές, υποστηρίζει ο Scruton, η κενή ρητορική υπερισχύει της προσεκτικής ανάλυσης, και η χυδαία ανοησία της σεβαστής λογικής σκέψης. Σε αυτήν την αναζωογονητικά σώφρονα απάντηση στην τρέχουσα αριστερή φιλοσοφία ο Scruton ρωτάει πώς και γιατί αυτοί οι συγγραφείς έγιναν τόσο δημοφιλείς, και γιατί άλλες φωνές εκτός της αριστερής διανόησης περιθωριοποιήθηκαν.

Ο Roger Scruton διατέλεσε καθηγητής Αισθητικής από το 1985 έως το 1992 στο Κολέγιο Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *