Το Public και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ivan Krastev«Μετά την Ευρώπη».

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου – 19:00
Public Συντάγματος

Με αφορμή αυτό το προκλητικό βιβλίο, θα πραγματοποιηθεί μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για την πιθανότητα η Ένωση να μην έχει πια μέλλον.

Για το βιβλίο και το θέμα του μιλούν:

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης.

Ο Κράστεφ υποστηρίζει ότι, αν καταρρεύσει η Ένωση, η λογική του κατακερματισμού της θα είναι λογική τραπεζικού πανικού, όχι επανάστασης. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της διάλυσης, πιστεύει, είναι να αναγνωρίσουμε τις ρίζες της στην προσφυγική κρίση, η οποία έχει αλλάξει δραματικά τη φύση της δημοκρατικής πολιτικής σε εθνικό επίπεδο ανά την ήπειρο.

Από τη Βαρκελώνη έως τη Βουδαπέστη, ανήσυχες πλειοψηφίες φοβούνται ότι οι ξένοι απειλούν τον τρόπο ζωής τους – και ότι η σημερινή κρίση είναι απόρροια μιας συνωμοσίας ανάμεσα σε κοσμοπολίτικες ελίτ και φυλετικά σκεπτόμενους μετανάστες.

Η απάντηση σε αυτές τις ανησυχίες και η καταπολέμηση των αντιδραστικών παρορμήσεων που τις συνοδεύουν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρώπη σήμερα – μια πρόκληση για την οποία μας προετοιμάζει ευφυώς το συναρπαστικό βιβλίο του Κράστεφ.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *