Οι KlimaSeniorinnen, οι γυναίκες ακτιβίστριες που έχουν προσφύγει κατά της ελβετικής κυβέρνησης διεκδικώντας την ανάληψη δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή, ήρθαν στην Ελλάδα για να συζητήσουν με φορείς, οργανώσεις και το κοινό την υπόθεσή τους και τη σημασία της κλιματικής δικαιοσύνης γενικότερα.

H Greenpeace Greece σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) πραγματοποίησε στο Goethe-Institut Athen, ανοιχτή εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση της υπόθεσης και τη δράσης τους συνολικά.

«Οι KlimaSeniorinnen είναι μία ομάδα γυναικών άνω των 64 ετών από την Ελβετία, οι οποίες μέσω της οργάνωσης “Climate Seniors Association” που έχουν ιδρύσει, έχουν προσφύγει κατά της ελβετικής κυβέρνησης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διεκδικώντας την ανάληψη δράσης από την κυβέρνηση της χώρας τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η υπόθεση θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2023 και η έκβασή της μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό νομικό προηγούμενο στον αγώνα για κλιματική δικαιοσύνη.»

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen τοποθετήσαμε τρεις κάμερες, μία για το γενικό πλάνο, μία για το κοντινό στον ομιλητή και μία τρίτη για το κοινό. Συνδεθήκαμε στο προβολικό σύστημα της αίθουσας για την είσοδο όσων προβλήθηκαν στην οθόνη και στο μεταφραστικό σύστημα για τη χρήση της διερμηνείας στα ελληνικά. Επίσης, μέσω τέταρτης κάμερας ενθέσαμε τη νοηματική διερμηνεία πάνω από την τελική μίξη.

Η μετάδοση έγινε στα social της Greenpeace Greece, στο Facebook και στο Youtube, TAYTOXRONA.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vlog Categories