Κάθε χρόνο σε ένα από τα τριήμερα του Απριλίου (28-30 Απριλίου φέτος) γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων. Καθιερώθηκε το 1988 στις ΗΠΑ από την οργάνωση Youth Service America και σήμερα τιμάται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η Ακαδημία Εθελοντισμού HelpHellas επενδύει στη Νέα Γενιά που έχει δυνατότητες, αξίες, αγωνίες και ευαισθησίες για την κλιματική αλλαγή και το μέλλον του Πλανήτη! Αναφέρει χαρακτηριστικά, «Διαμορφώνουμε μαζί μια νέα γενιά Ενεργών Πολιτών με ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση για το κοινό μας μέλλον, ώστε να δημιουργήσουμε Βιώσιμες Πόλεις με ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους Πολίτες με αξίες και δεξιότητες που αποκτούν μέσω του Εθελοντισμού, με αφορμή και το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων που ξεκινά σε λίγες ημέρες».

Έτσι, στην ημερίδα που διοργάνωσε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη του Ιδρύματος Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), κάλεσε τη νεολαία σε συζήτηση και σχεδιασμό Ατομικού Πλάνου δράσεων #Helplan για τον μέλλον του Πλανήτη με βάση τους βιώσιμους στόχους ανάπτυξης του ΟΗΕ, αλλά το πώς οι Νέοι Άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν δεξιότητες χρήσιμες για την καθημερινή τους ζωή και στην επαγγελματική τους εξέλιξη γενικότερα στην αγορά εργασίας με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων που ξεκινά στις 9 Μαΐου 2023.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *