Τη σειρά συζητήσεων «Αντιθέσεις-Συνθέσεις» επιμελείται και συντονίζει η Βασιλική Γραμματικογιάννη.

Αντιθέσεις – Συνθέσεις

Από την αρχή της οικονομικής κρίσης στην Athens Voice διαισθανθήκαμε ότι τα χρόνια που θα ερχόταν δεν θα ήταν μόνο μια πολύ δύσκολη περίοδος για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα και μια ευκαιρία για να δημιουργήσουμε τη νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα που θα αξιοποιήσει τα δυνατά της σημεία – που είναι το περιβάλλον και ο πολιτισμός της- και σε αυτά θα στηρίξει την ανάπτυξη της. Έτσι το 2010 δημιουργήσαμε την περιβαλλοντική στήλη ECOVOICE.

Η Βασιλική Γραμματικογιάννη με την αρθρογραφία της προσπάθησε να δώσει ένα άλλο προσανατολισμό. Ένα προσανατολισμό που θα άφηνε πίσω τον πολιτισμό της σπατάλης και της καταστροφής και θα ανύψωνε τον πραγματικό σκοπό της ύπαρξης μας, που δεν είναι άλλος από το να μοιραζόμαστε, να προστατεύουμε το φυσικό μας περιβάλλον και να ζούμε ειρηνικά με όλα τα υπόλοιπα έμβια όντα πάνω στη Γη.

Σήμερα 10 χρόνια μετά, στη νέα δεκαετία που ανατέλλει, μια κρίσιμη δεκαετία που η κλιματική κρίση θέτει επ’ αμφιβόλω τον πολιτισμό μας, στην Athens Voice αναρωτιόμαστε τι είδους κόσμο θέλουμε. Τι είδους χώρα θέλουμε. Ποια θέλουμε να είναι η θέση της χώρας μας στον σύγχρονο κόσμο. Για να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να διερευνήσουμε το «ελληνικό πρόβλημα». Την αδυναμία μας να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι και με σεβασμό και ευγένεια ο ένας για την γνώμη του άλλου, να συζητήσουμε πως θα ξανασχεδιάσουμε τη χώρα μας από την αρχή.

Αυτή είναι η πραγματική «Ανάπτυξη». Η ανάπτυξη μιας κοινωνίας που ξέρει να ακούει , να συζητά και να σχεδιάζει πως θα δημιουργήσει ένα καλύτερο κόσμο.

Το ταξίδι της Athens Voice προς αυτόν τον κόσμο περνάει μέσα από τη σειρά των ανοιχτών συζητήσεων με τον τίτλο «Αντιθέσεις-Συνθέσεις» που επιμελείται και συντονίζει η Βασιλική Γραμματικογιάννη.

Στην πρώτη συζήτηση θα συμμετέχουν:
✅ ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος &Υδάτων του ΥΠΕΝ, Κωνσταντίνος Αραβώσης,
✅ ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ, Παναγιώτης Παπασταματίου,
✅ ο Συντονιστής Προγραμμάτων διατήρησης της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας, Αποστόλης Καλτσής,
✅ από το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων ο Παναγιώτης Φωκάς-Παγουλάτος και
✅ από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) το μέλος του ΔΣ, Φωκίωνας Ποταμιάνος, θα συζητήσουν για το φλέγον θέμα «Αιολική ενέργεια και Κοινωνικές Αντιδράσεις».

Γνωρίζουμε ότι το εγχείρημα μας δεν είναι εύκολο. Είμαστε σίγουροι όμως ότι αν διευρύνουμε την ικανότητα μας να ακούμε και να συζητάμε θα ανοίξουμε ένα μονοπάτι προς ένα καλύτερο κόσμο. Σε αυτό το ταξίδι σας θέλουμε όλους μαζί μας.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *