Κύριο χαρακτηριστικό της προσέγγισης στις παραγωγές book trailer από το Bookia, είναι η συμμετοχή ανθρώπων στην αφήγηση, πραγματικών, ζωντανών ανθρώπων που διάβασαν το βιβλίο και μιλούν για αυτό, σε αντίθεση με την επικρατούσα πρακτική της χρήσης έτοιμων φωτογραφιών, αποσπασμάτων βίντεο και κειμένου, σε μία αλληλοδιαδοχή με transitions.

Για να δημιουργηθεί ένα video book trailer που θα βοηθήσει το εκάστοτε βιβλίο να το προσέξουν οι αναγνώστες, πρέπει να αφιερωθεί χρόνος και να καταβληθεί κόπος (φωτογράφηση, γυρίσματα, συλλογή υλικού) ώστε να παραχθεί ψηφιακό υλικό το οποίο θα αξιοποιηθεί κατάλληλα στο μοντάζ.

Στα γυρίσματα του εν λόγω book trailer συμμετείχαν άνθρωποι του βιβλίου που γνωρίζουν τη λογοτεχνία είτε ως συγγραφείς οι ίδιοι είτε ως κριτικοί λογοτεχνίας. Στο μοντάζ συνδυάστηκαν η ζωντανή μαρτυρία και ο γραπτός λόγος. Όλα σε κίνηση, έδωσαν ένα γρήγορο, νευρώδες βίντεο το οποίο κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή-αναγνώστη.

Οι βασικές πληροφορίες για το βιβλίο δίδονται στην αρχή ώστε να τις εισπράξουν όλοι, καταλήγοντας στο κλείσιμο ο ίδιος ο συγγραφέας να μιλάει εκμυστηρευτικά για τη δουλειά του γενικά αλλά και για το συγκεκριμένο έργο, σβήνοντας στο τέλος και αφήνοντας στον θεατή την αίσθηση του «θέλω λίγο ακόμα…»!

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vlog Categories