Με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του δεύτερου βιβλίου του «Ιστορία της βίας» από τις εκδόσεις Αντίποδες, σε συνέχεια του διάσημου μυθιστορήματός του «Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ» , ο Γάλλος συγγραφέας, Edouard Louis, καλεσμένος του IFA, των Εκδόσεων Αντίποδες και των Public, επισκέπτεται την Αθήνα για να συναντήσει το κοινό του, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Public Café Συντάγματος.

Μαζί του συνομιλεί ο Δημήτρης Παπανικολάου (αναπληρωτής καθηγητής νεοελληνικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) και ο Κωστής Καρπόζηλος (ιστορικός, διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας), ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός, Πολύδωρος Βογιατζής.

Ο πολυσυζητημένος συγγραφέας Edouard Louis έρχεται @ Public Café Συντάγματος!

Στο πρώτο του βιβλίο, ο Εντύ Μπελγκέλ, που είναι ο ίδιος ο συγγραφέας, μεγαλώνει σε ένα χωριό της βόρειας Γαλλίας στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ο κόσμος του, το χωριό, το σχολείο, η οικογένεια, είναι ένας κόσμος βίας, εκφοβισμού και αποκλεισμού, που ο Εντύ βιώνει ακόμη πιο τραυματικά επειδή είναι διαφορετικός. Το « Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ» φέρνει στην επιφάνεια όσα η λογοτεχνία επιμένει να απωθεί.

Ενώ στο δεύτερο, «Ιστορία της βίας» διαδραματίζεται με επίκεντρο ένα γεγονός που συμβαίνει τις πρώτες ώρες της 25ης Δεκεμβρίου. Ο Εντουάρ, που βρίσκεται μόνος του την ημέρα των Χριστουγέννων, φέρνει στο σπίτι του στο Παρίσι έναν τριαντάχρονο άντρα, ονόματι Ρεντά, αλγερινής καταγωγής. Επί αρκετές ώρες συζητούν, κάνουν έρωτα και κοιμούνται. Το επόμενο πρωί ο Ρεντά ξεσπά, απειλεί τον Εντουάρ με ένα πιστόλι, τον βιάζει και φεύγει. Ο πρωτοπρόσωπος αφηγητής, που μας διηγείται την ιστορία εκ των υστέρων, με ένα εκπληκτικό προφορικό ύφος, είναι ο ίδιος με το πρώτο μυθιστόρημα του Λουί.

Ο Εντουάρ Λουί γεννήθηκε στην Αλλενκούρ της Γαλλίας το 1992 με το όνομα Εντύ Μπελγκέλ. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στην École Νormale. Το « Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ» είναι το πρώτο του βιβλίο. Προκάλεσε έντονη δημόσια συζήτηση, γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και μεταφράστηκε σε πάνω από είκοσι γλώσσες.

Πρόγραμμα

Υπογραφή Βιβλίου στις 20:00, στο τμήμα βιβλιοπωλείου (3ος όροφος).
Παρουσίαση Βιβλίου στις 21.00 στο Public Café (5ος όροφος).

Ελεύθερη είσοδος με ταυτόχρονη μετάφραση.

Κάνε την ερώτησή σου στον Edouard Louis με «δημόσιο» post χρησιμοποιώντας το Hashtags #AskEdouardlouis. Ο συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις στην εκδήλωση του Public Συντάγματος που θα μεταδοθεί live στη σελίδα του Public στο Facebook.

Ο πολυσυζητημένος συγγραφέας Edouard Louis έρχεται @ Public Café Συντάγματος!

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *