Το Friedrich Naumann Foundation for Freedom και το Volt Greece, σε συνδιοργάνωση με την οργάνωση NEON Project και το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, πραγματοποίησαν εκδήλωση-συζήτηση στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone με θέμα, «Βόλτα την Πέμπτη – Είμαστε όλες Ουκρανές».

«Έναν χρόνο τώρα, η Ουκρανία μια χώρα της Ευρώπης, μια χώρα μεγάλη, μια χώρα 45.000.000 ανθρώπων, μια χώρα παράκτια στη Μαύρη θάλασσα, δυστυχεί και καταστρέφεται βάναυσα και βάρβαρα. Έναν χρόνο τώρα, η Ρωσία έχει εισβάλλει με στρατό και ολόκληρη την πολεμική μηχανή της, προσπαθώντας να καταλάβει ό,τι μπορεί. Παραβιάζοντας κάθε διεθνή νομιμότητα, και κάθε αρχή καλής γειτονίας, η Ρωσία με βοήθεια και της Λευκορωσίας, βομβαρδίζουν, σκοτώνουν, λεηλατούν και σβήνουν από τον χάρτη έναν ολόκληρο λαό, χωρίζοντας οικογένειες, εκμηδενίζοντας την καθημερινότητα των ανθρώπων και σκορπώντας το θάνατο, την κατοχή, την πείνα, την εξορία και την προσφυγιά.

Τρομαγμένη η διεθνής κοινότητα, συνομιλεί λίγο ως πολύ με την μαρτυρική ηγεσία της χώρας και προσπαθεί τηρώντας κάποιες ισορροπίες, να συνδράμει τα θύματα της επίθεσης χωρίς να προκαλέσει μια γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή, στην ήπειρο και στον κόσμο όλο.

Η Βόλτα την Πέμπτη επανέρχεται στο Free Thinking Zone, συνδιοργανώνεται και υποστηρίζεται από το Friedrich Naumann Foundation και την οργάνωση NEON Project ενώ οι ομιλήτριες και οι ομιλητές έχουν προσωπική εμπειρία από την καταστροφή που συντελείται.

Η κάθε μια από τη σκοπιά της, προσπαθεί να συμβάλει στην πληρέστερη πληροφόρηση για το τι συνέβη τον τελευταίο χρόνο στην Ουκρανία, για τους πολίτες εκεί, για το τι σημαίνει για τη χώρα μας ο πόλεμος αυτός, για το τι σημαίνει για κάθε δημοκρατική χώρα στη γη σήμερα, για κάθε άνθρωπο, για τη φιλελεύθερη δημοκρατία, για την ελευθερία.»

Το ολιγάριθμο κοινό στο ζεστό χώρο του βιβλιοπωλείου και οι πολλοί θεατές από τα social των διοργανωτών, παρακολούθησαν μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για το φλέγον θέμα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, πλησιάζοντας τον ένα χρόνο από την εισβολή.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *