Στο Κύτταρο, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα συγκινητική συναυλία-αφιέρωμα στον Δημήτρη Δημητράκα, εμβληματικό ντράμερ των Panx Romana, Αντί…, Αδιέξοδο, Villa 21 και άλλων συγκροτημάτων που σημάδεψαν την ελληνική punk και rock σκηνή. Με τίτλο «Για τον Δημήτρη Δημητράκα… με μια κιθάρα», φίλοι, συνεργάτες και συνοδοιπόροι του Δημήτρη ανέβηκαν στη σκηνή για να τον τιμήσουν μέσα από τη μουσική και τη μνήμη.
Η συναυλία είχε έντονο συναισθηματικό φορτίο, με το κοινό να ανταποκρίνεται θερμά, μετατρέποντας τον χώρο σε τόπο κοινής ανάμνησης και βαθιάς συγκίνησης.
Για τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας στο YouTube, στήθηκε μια πολυκάμερη παραγωγή υψηλών απαιτήσεων, που κατέγραψε και μετέφερε την ατμόσφαιρα της βραδιάς σε πραγματικό χρόνο:
- Τοποθετήθηκαν 4 κάμερες σε διαφορετικά σημεία του χώρου:
- Πλάνα της σκηνής, των μουσικών, του κοινού και της αλληλεπίδρασης μεταξύ τους.
- Η σκηνοθεσία έγινε σε πραγματικό χρόνο, αναδεικνύοντας κάθε στιγμή της συναυλίας με σεβασμό στο περιεχόμενο και τη συγκίνηση της βραδιάς.
- Η ζωντανή ροή μεταδόθηκε στο YouTube, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν να συμμετάσχουν εξ αποστάσεως σε μια βραδιά μνήμης και μουσικής ενότητας.
Η παραγωγή εστίασε όχι μόνο στην τεχνική κάλυψη, αλλά και στη μεταφορά της συναισθηματικής έντασης που χαρακτήρισε αυτή τη συναυλία-φόρο τιμής.
Προσθήκη σχολίου