Το φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο «Δέκα και μία δεκαετίες πολιτικών διαιρέσεων. Οι διαιρετικές τομές στην Ελλάδα την περίοδο του 1910-2017», τχ. 1-7»
Ο συγγραφέας Θανάσης Διαμαντόπουλος.
Οι εκδόσεις Επίκεντρο.
Οι εκδόσεις Επίκεντρο παρουσίασαν στην 15η Διεθνή Έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης, τη σειρά του Θανάση Διαμαντόπουλου, «Δέκα και μία δεκαετίες πολιτικών διαιρέσεων. Οι διαιρετικές τομές στην Ελλάδα την περίοδο του 1910-2017», τχ. 1-7».
Για το έργο του συγγραφέα μίλησαν:
- Ευάγγελος Βενιζέλος, βουλευτής, πρώην υπουργός, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ
- Ιωάννης Στεφανίδης, Καθηγητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.
- Θανάσης Διαμαντόπουλος, συγγραφέας
Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης του Επίκεντρου και συγγραφέας, Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
«Το διάβασες; Πες τη γνώμη σου στο Bookia!»
Γίνε μέλος και βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο ή γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!
Η ιδέα να υπάρξει μια σειρά που να καλύπτει την πολιτική ζωή της Ελλάδας με ευσύνοπτα τομίδια, από τα οποία το καθένα να καλύπτει –σε γενικές γραμμές– μια δεκαετία, είναι πολύ καλή. Προσοχή: όχι την Ιστορία, ούτε καν την Πολιτική Ιστορία, μα την πολιτική ζωή. Γιατί ο σχεδιαστής και συγγραφέας της σειράς, αν και «αγγίζει» με πολλούς τρόπους την Ιστορία, είναι ωστόσο πολιτικός επιστήμονας, διαπρεπής καθηγητής στο Πάντειο. Επομένως το μέλημά του είναι σε κάθε τομίδιο να αναδείξει τα βασικά γνωρίσματα της υπό εξέταση περιόδου και μάλιστα ποιες είναι οι «διαιρετικές τομές» που ορίζουν την πολιτική ζωή κατά το αντίστοιχο διάστημα. Μιλάω για «τομίδια», εξαιρετικά ευσύνοπτα μάλιστα, που το καθένα καλύπτει κατά μέσον όρο 90 περίπου σελίδες, ενώ το μεγαλύτερο, που αφορά την τρομερή δεκαετία του ’40, καλύπτει 120. Αυτό είναι όλο. Δηλαδή, αν ήταν Λογοτεχνία, θα ξεπέρναγε μεν το διήγημα, μα δε θα έφτανε και το μυθιστόρημα: θα ήταν νουβέλα.
– Δημήτρης Φύσσας, δημοσιογράφος
Προσθήκη σχολίου