Ανοιχτή, ζωντανή συζήτηση του Lean In Hellas με ερωτήσεις αποκλειστικά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.
Το 2017 και το 2018 το θέμα των διακρίσεων λόγω φύλου άρχισε να τίθεται στο εντονότερα προσκήνιο. Ένας εκτεταμένος διάλογος αναπτύχθηκε γύρω από τη σεξουαλική παρενόχληση, τις ανεπιθύμητες σεξουαλικές προσεγγίσεις, τον εκφοβισμό και τις πιέσεις εις βάρος των γυναικών, κυρίως στον εργασιακό χώρο αλλά και γενικότερα. Σε ακόμη χειρότερη κατάσταση βρίσκεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Παράλληλα, μέτρα που στοχεύουν στην προαγωγή της πραγματικής ισότητας και στην προστασία ατομικών δικαιωμάτων σταδιακά άρχισαν να τίθενται σε εφαρμογή. Θέματα όπως η ισότητα στο σύστημα αμοιβών άρχισαν να έρχονται στο προσκήνιο. Πολλές χώρες προχωρούν σε νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να διευκολύνουν γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ να καταγγέλλουν σχετικά περιστατικά.
Σύμφωνα με το Gender Equality Index 2017 «Greece’s score is about 16 points below the EU-28 average. Greece is ranked 28th in the EU, one position lower than in 2005!»
Τι σημαίνει να είσαι εργαζόμενη γυναίκα στην Ελλάδα σήμερα; Υπάρχουν ακόμα ανδροκρατούμενοι επαγγελματικοί τομείς; Μπορούμε να απαλλαγούμε από χρόνια εδραιωμένα στερεότυπα; Τι σημαίνει άραγε σεξισμός; Υπάρχει ακόμη αμφιβολία ότι η κατάσταση δεν είναι έτσι;
- Γρηγόρης Βαλλιανάτος (σύμβουλος επικοινωνίας, ακτιβιστής),
- Ελίζα Βόζεμπεργκ (ευρωβουλευτής EPP),
- Κώστας Γιαννακίδης (δημοσιογράφος),
- Κατερίνα Γκαγκάκη (επικοινωνιολόγος),
- Ιωάννα Δρέττα (Marketing Greece),
- Ιωάννα Ζυγά (πολιτική επιστήμων, εκπρόσωπος Lean in),
- Εύα Καιλή (ευρωβουλευτής SDE),
- Kωνσταντίνος Μπογδάνος (δημοσιογράφος),
- Αγγελική Παπαδοπούλου (Stoiximan),
- Υακίνθη Παρασκευοπούλου (ψυχολόγος, εκπρόσωπος Lean in),
- Εύα Στάμου (συγγραφέας, εκπρόσωπος Lean in),
- Λευτέρης Παπαγιαννάκης (Αντιδήμαρχος Αθηναίων, εκπρόσωπος Lean in),
- Στάθης Χαικάλης (Communication Effect),
- Χρήστος Χωμενίδης (συγγραφέας)
Προσθήκη σχολίου